7182  2. 1. 2010 11:58:18 - Leona

Opětovné špinění po léčbě ureoplasmy

Dobrý den. Cca 2 roky mě trápilo špinění před menstruací. Začalo mi to po prášcích na oddálení menstruace, tak jsem si myslela, že je to po těch prášcích a že se mi to časem srovná. Ale nesrovnalo, čas letěl a já až po dvou letech jsem to oznámila panu gynekologovi. Ten mi udělal speciální výtěr a byla mi zjištěna ureoplasma. Předepsal mě i partnerovi antibiotika Doxyhexal 200 na 10 dní a mě i čípky gyno pevaryl 50 na 15 dní. Poslední den zavádění čípku mi stejně opět začalo špinění a trvalo 7 dní, než mi propukla menstruace. Myslíte si, že to znamená, že se mi ureoplasma nevyléčila? A nebo to špinění nemusí vůbec s ureoplasmou souviset? Mám jít za měsíc po dobrání antibiotik na kontrolní výtěry. Bude vadit, když půjdu už po 24 dnech po posledním antibiotiku? Nebo je lepší jít po těch 30 dnech. Mám totiž doktora v jiném městě a dostanu se tam po těch 24 dnech. Pak až mnohem později. Můj doktor sice udělá kontrolní výtěry mě, ale neměl by někam zajít i můj partner? A jak se ureoplasma přenáší jinak něž pohlavním stykem a jaké jsou hlavní příznaky? Předem moc děkuji za odpověď. L.B.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
To krvácení při léčbě, mohlo být způsobeno samotnou léčbou a velmi citlivou sliznici. Kontrolní vyšetření lze udělat již 10 až 14 dnech po dobraní léčby. Pokud partner neměl žádné problémy a dodržel pokyny léčby, tak kontrolní vyšetření u něho být nemusí být děláno. Ureoplazma se přenáší hlavně pohlavním stykem.

Komentáře uživatelů ...

12. 1. 2010 19:38:55
Dobrý den, mám ještě jeden dotaz. Asi týden po léčbě ureoplasmy mě začalo pálit přirození a v okolí konečníku. Volala jsem panu gynekologovi a ten mi sdělil, že mám mykózu. Poslal mi recept na čípky a krém Gyno pevaryl 150 na 7 dní. Chci se zeptat, zdali můžu jít 5 dní po zavedení posledního čípku na kontrolní výtěry ohledně ureoplasmy a nebo mám raději počkat déle? Děkuji L.B.
Kacenka [Porodní asistentka]
14. 1. 2010 14:22:17
Je lepší počkat 10 až 14 dnu.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie