7226  3. 1. 2010 14:46:08

Dětská mastrurbace

Dobrý den, moje 3-letá dcera již jako 6-měsíční miminko začala pohybovat pánví dopředu, dozadu na dětské autosedačce. Postupně tyhle pohyby začala dělat i na židli. Na dotaz u obvodní doktorky mi bylo řečeno, že se jedná o masturbaci. V současné době např. když je nervózní nebo když k nám někdo přijede, tak začne takto cvičit na židli, na zemi, a není s ní rozumná řeč. I když jí to vysvětlujeme, ještě nechápe, proč to nemá dělat. Máme s ní navštívit nějakou poradnu?
Děkuji za odpověď. Sobotková

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Na podobný dotaz, nebo problém jsem již odpovídala, odpověď najdete na http://www.omimine.cz/poradna/dotaz/6541/detska-masturbace.aspx Musíte si uvědomit, že děti to vůbec neberou že je to něco zlé a proto to ani nechápou, že to nemůžou dělat, protože se sexualitou to nespojují. Nám dospělým se to těžko chápe ale je to tak. Zaměstnejte jí, věnujte se jí a nenechávejte jí dlouho samotnou, Aby neměla čast to dělat.

Komentáře uživatelů ...

Morell
3. 1. 2010 18:48:33
V prvom rade nechapem preco dcere masturbaciu zakazujete. Aj tak v tomto veku vobec nevie co to je len vie, ze jej to robi dobre a je to prijemne. Deti s masturbáciou zacinaju vo velmi skorom veku, niektorych to prejde, inych nie. Nie je to vobec nic nezdrave, nemoralne a nenormalne. Ako ste pisali, mnoho deti tak ventiluje svoju nervozitu, nespokojnost...Myslim si, ze navstevovat s nou poradnu je uplne zbytocne, pretoze tak ci tak s tym neprestane.... Su to prirodzene pudu cloveka ktore sa nasilu zastavit nedaju...teda aspon v takomto veku.
Morell
3. 1. 2010 19:11:39
P.S.: Treba jej vsak rozumne vysvetlit, ze by to nemala robit v spolocnosti, ale len ked je sama.
10. 3. 2011 14:42:54
Souhlasim s Morell. Masturbace preci nezpusobuje vysichani michy a dela to kazdy! Decko si neuvedomuje ze je to nevhodne a ani nevi co vlastne dela. Navsteva jakekoli poradny mi prijde nesmyslna. Staci decku vysvetlit, ze se to ma delat jenom kdyz je samotne.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí