7350  7. 1. 2010 20:22:05

Jak brát Minervu?

Dobrý den, beru Minervu už něco přes půl roku a brala jsem tabletku čtvrtý den menstruace a teď mi kamarádka řekla, že se má brát pokaždé 8 den po dokončení platíčka. Mohla by jste mi poradit? Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
NO když začínáte s tabletky po prvý krát, tak se začíná s užíváním v první až 5 den cyklu. Pak se postupuje jak je to uvedeno v příbalovém letáku (takže se to oplatí občas pročíst), tedy po dobratí 21 pilulek se dělá obvykle 7 dní pauza v čase které se dostaví menstruace a pak na 8 den začínáte brát první pilulku z nového balení a takto se to pak opakuje stále každý měsíc.

Komentáře uživatelů ...

8. 1. 2010 9:55:23
Zdravím, já beru taky Minervu. Bylo mi to vysvětleno takhle... Když si poslední pilulku z platíčka vezmeš v něděli(to je jedno kdy, jen jako příklad), tak první pilulku z nového balení si máš vzít následující neděli. Většinou mi to vychází na čtvrtý den menstruace, ale podle toho bych to nedělala (nemusí to vždycky vyjít). Takže prostě po týdnu!
8. 1. 2010 10:01:24
V krabičce je to také napsáno. Jak jsem říkala. Tvoje kamarádka to tvrdila stejně (8.den=následující neděle). Ale ty si to taky mohla brát dobře (pokud se ti ovšem menstruace dostaví tak, že to vyjde...) Být tebou to začnu brát podle týdnů, né podle menstruace.
8. 1. 2010 13:01:24
Moc děkuju za radu:-)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky