7394  9. 1. 2010 16:06:29 - piskotka

Strach nebo nesamostatnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je normální,že dcera 16 měsíců má takový strach bez maminky,že se nemůžu od ní vzdálit do jiné místnosti?pořád vyžaduje,abych byla blízko ní a třeba se jí věnovala.výjimka je,že mne pustí i do obchodu,ale to musí být u ní manžel-tak to ano to mi i zamává.ale sama nechce být ani chvilku a už vůbec ne v jiné místnosti.i když si hraje,tak mne musí vidět,nebo slyšet,že jsem nablízku.
ještě se kojí a to i přes den i v noci.myslím že nemá důvod si myslet,že jí nechám samotnou,nebo že bych jí dávala pocit,že si mne musí hlídat.spolu děláme tedy všechno co jen jde,aby se nebála-záleží mi na její psychické pohodě a i na tom aby mi důvěřovala.
prosím poraďte mi jak mám jemně docílit,aby si hrála v klidu i když je sama v místnosti,dveře nikdy nezavírám.
moc krát děkuji a přeji hodně úspěchů.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
To v tomhle věku je dost běžné a nebojte se jí to časem přejde. Říká se tomu Oidipovský syndrom. Obvykle je silnější u kluků, ale ani holčičky nejsou výnimkou. Zvykejte jí postupně na jiné lidi, aby věděla, že i sama se může klidně hrát a nemusíte být pořád u ní. Občas si popláče, ale časem si na to zvykne. Věkem se to změní.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí