7526  14. 1. 2010 15:56:29

Neplodnost u nás obou

Dobrý den. Chtěli by jsme se zeptat jaká je pravděpodobnost, že otěhotním přirozenou cestou. Je mi 22 a mám problémy se sníženou funkcí štítné žlázy, beru Letrox 100. Při laparoskopii mi před rokem zjistili neprůchodný jeden vejcovod, malý myom na děloze a srůsty po slepáku. Letos mají podezření na srůsty znovu a navíc zjistili, že neprobíhá ovulace. Naštěstí zabral clostibegyt a ovulace přišla, ale četla jsem že ten Clostilbegyt se nemá užívat dýl než 3 měsíce, je to pravda? Beru k tomu ještě Duphaston vlastně taky už přes rok. Půl roku zabíral, že menstruace přišla do 33dní, teď se to opět zpožďuje na 38-40dní. No a manželovi je 28, zjistili mu ze spermiogramu, že má těch hodně pohyblivých 0, méně pohyblivých 0, nepohyblivé všechny a že má špatnou morfologii,že všechny spermie mají špatnou hlavičku.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak s touto prognózou moc velkou naději na spontánní těhotenství nemáte, to asi víte. Jste již sledovaná v centrum reprodukční medicíny? Pokud ne, tak by jste tak měla čím dřív učinit. Oni už pak budou vědět, jak vám pomoci, aby jste brzo otěhotněla, ale myslím asi se spermiami od dárce, pokud se spermiogram vašeho partnera nevylepší. On to jak léčí?

Komentáře uživatelů ...

18. 1. 2010 8:19:38
Byly jsme pouze na ten spermiogram v Brně v Repromedě..Zatím se manžel neléčí, ptali jsem se na to..Ale bylo nám řečeno,že to léčit nelze,že to je z prostředí a tak..Doporučil byste nějakou léčbu?Byly jsme pro výsledky teprve minulý týden, tak se snažíme o umělém oplodnění a o tom všem získat co nejvíc informací,abysme se rozhodli..a pak nám doktorka prý dá doporučení do Repromedy
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 1. 2010 15:43:08
Aha, určite trebe zmeniť jedálný listok. Denne jesť ovocie a zeleninu, veľa ovocia a zeleniny, potrebuje hlavne zinko, selén, vitamín C a E. Ovocné a zeleninové kokeily by boli riešením, alebo existuje prípravok pre mužov s názvom Profertil, takže skúste sa na to informovať. Prajem veľa šťastia, čaká vás ešte dlhá cesta.
20. 1. 2010 16:25:39
Koukala jsem se na ten Profertil..Ale každej píše něco jinýho ..Ty s tím máš nějaký zkušenosti?

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk