7703  19. 1. 2010 23:34:22 - Jana Lišková

Kdo je otec?

Dobrý den, prosím o Vaše stanovisko. Hledala jsem, jestli už někdo neměl podobný dotaz, abych Vás nemusela okrádat o čas, ale nic jsem nenašla, tak jsem se rozhodla napsat.
Jsem vdaná a s manželem máme dítě po umělém oplodnění. Příčina, proč to nejde, nebyla zjištěna (snad jen to, že mám jeden vejcovod neprůchodný). Pokoušeli jsme se o další dítě, a protože bez úspěchu, plánovali jsme příští měsíc další umělé oplodnění. 10.12. (což byl 25 den cyklu) jsem měla styk s jiným mužem a praskl nám kondom. Po 19 hodinách jsem si vzala Postinor a další pilulku za 12 hodin (přesně podle návodu). Menzes se dostavil 16.12. (což odpovídalo mému běžnému termínu, mám totiž cyklus obvykle kolem 32 dnů).
Co si vzpomínám s manželem jsem měla styk 30.12. a 31.12., což by asi tak odpovídalo mým plodným dnům.
A jsem těhotná! 15.1. na ultrazvuku nebylo ještě skoro nic vidět, jen taková malá tečička, tak my gynekolog vzal krev a hodnotu HCG jsem měla 316 (tuším, že to bylo HCG).
Můžete mi, prosím, říci, jestli náhodou nemůže být otcem ten druhý muž (z 10.12.). Opravdu se za to "uklouznutí" stydím, jsem strašně nervózní. Rozum mi říká, že by otcem měl být manžel, ale na druhou stranu mě napadá, že se celé roky pokoušíme o dítě, najednou mám styk s jiným mužem a hned jsem těhotná.
Děkuji za odpověď
Jana

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokud po styku s jiným mužem se menzes dostavila, tak otěhotněla jste až v tom druhém cyklu a to jste přece spala už jenom se svým mužem. Takže podle toho jste těhotná s manželem. Aspoň se mi to tak jeví.

Komentáře uživatelů ...

tinda
21. 1. 2010 16:27:41
Tak to je dosť blbá situácia ale naozaj podľa výpočtov by mal byť otcom tvojho dieťaťa tvoj manžel. Ale vzhľadom k tomu, že tvoja menštruácia bola vyvolaná postinorom nedá sa s istotou určiť, že si mala práve 30. a 31. plodné dni (to je aspoň môj laický názor). Držím ti palce aby ti to s manželom vyšlo a ak ano, tak si dávaj pozor aby sa ti takéto situácie viac nestali. Náhoda je blbec, a keď si viac uvolnená a nesústredíš sa len na to, že chceš počať dieťa, tak otehotnieš skôr - je to viac menej aj o psychike, a to práve nahráva tomu tvojmu skratu s tým druhým mužom (predpokladám, že si s ním nespala za účelom splodenia dieťaťa). Tak veľa štastia.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk