7852  25. 1. 2010 13:14:31 - Zuzana Fabíková

Existuje něco jako mizící těhotenství?

Dobrý den, snad Vám nebude můj dotaz znít moc hloupě, ale po ročním čekání na těhotenství potřebuji uklidnit. Po 5. měsíčním užívání Duphastonu, jsem nedostala jinak pravidelnou menstruaci. 6. den po vynechání jsem si udělala test a byl pozitivní, pro jistotu jsem si udělala ještě jeden test, a ten byl opět pozitivní, i když druhá čárka byla slaboučká. 7. den po vynechání lékař na ultrazvuku viděl těhotenskou dutinku - tedy začínající těhotenství. Celou dobu mě dost pobolívá břicho, jako před menstruací, tak mám strach, jestli těhotenství nemůže nějak zaniknout, někam zmizet, a když, tak poznala bych to? Muselo by to provázet krvácení? Za 7 dní mám jít na potvrzující ultrazvuk a mám šílený strach, že tam NIC nebude. Předem moc děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ničeho se nebojte a hlavně odbourejte ten stres, ten nadělá větší škody než nemoc sama. Těhotná rozhodně jste, teď je už je nutné počkat,pokud těhotenství bude natolik velké aby se lékař mohl k jeho prosperitě vyjádřit. Těhotenství buď prosperuje anebo zanikne, potratí se a to vždy doprovázeno krvácením a někdy i silnými bolesti v podbřišku. Budu vám držet palce, myslím, že se to povedlo a vy budete brzo tedy za 9 měsíců držet miminko v náručí. Pak mi napište jak vám dopadla kontrola.

Komentáře uživatelů ...

25. 1. 2010 14:35:07
Ahoj. Myslim, ze sa zbytocne moc stresujes. Nemysli na to co sa môze stat, tes sa s tehotenstva. Ja som si presla zamlknutym potratom a nespoznala som to, takze keby sa aj nieco stalo, to krvacanie tam nemusi byt. Musis verit a hlavne sa ukludni, lebo stres nie je pre babätko zdravy. Drzim palce, aby ti to vyslo.
26. 1. 2010 14:52:50
Ahoj, tiez si myslim, ze sa nemusis obavat, to pobolievanie podbruska patri k priznakom tehotenstva. Babatko sa uhniezduje, maternica sa roztahuje, prekrvuje... tak to preto.. Drzim palce, papa.
27. 1. 2010 7:15:17
Ahoj, ja som v 31tt a stale obcas ete zaboli maternica ako pri menstruacii. To sa Ti len zvacsuje, hlavne nestresuj, malickemu to nepomoze :) Drz sa.
27. 1. 2010 8:55:32
Děkuju Vám za podporu, snažím se na to myslet jen pozitivně, sem tam si udělám ještě další těhu test a zatím byly všechny pozitivní. A už za 4 dny jdu na ten ultrazvuk, tak se těším. Je mi jasné, že stresováním ničemu nepomůžu a stát se může bohužel kdykoli cokoli
2. 2. 2010 9:55:09
Ano, jsem těhotná!!!!!! Jsem ve 4 týdnu, včera už mohl lékař na ultrazvuku potvrdit těhotenství, byl vidět žloutkový vak a malý chvějící se plod, skoro 4 mm. Už jsem objednaná do poradny!!!!!
Kacenka [Porodní asistentka]
2. 2. 2010 11:16:42
No tak to gratulujem, teším sa s vami!!!
14. 2. 2010 11:26:22
muzu se zeptat??...kdyz spi s klukem je mi 15let a ja ma strasnej strach ze muzu otehotnet:!ani prasky neberu!po kolika dnech zjistim ze sem tehotna ?...myslim jako treba kdyz spim s klukem a tzen den mam strach ze me napustil??..kdy poznam ze sem tehotna...
Kacenka [Porodní asistentka]
14. 2. 2010 11:37:19
Chováte se moc nerozumně ve vaším věku by jste ještě žádný styk neměla mít a když už bez toho být nemůžete být, tak se alespoň chraňte. Je logické, když se nijak nechráníte a máte nechráněný styk, tak můžete otěhotnět!!! Pokud vám nepřijde jinak pravidelná menstruace, tak až tehdy je dobré si udělat test a podle výsledku se zařídit. Obvykle dřív se to zjistit nedá. Pokud nebereme v úvahu odběr krve. Ten dokáže těhotenství odhalit po 9 dnech od pohlavního styku.
26. 2. 2010 7:41:21
dobry den chtela jsem se zeptat, kdyz jsem nechtene sahla na jeho sperma a pak jsem si sahla na pochvu....muze se s toho otehotnet?...a kdy mi zacnou prznaky tehotenstvi ode dne kdy jsem se vyspala s klukem?....musi me napustit??...abych byla tehotna??..nebo staci malinko sperma.?...z me ruky..kdyz nejde ani videt?...
Kacenka [Porodní asistentka]
26. 2. 2010 10:20:12
Ejakulát, teda spermie sa musia dostať do pošvy, vtedy vzniká možnosť, že žena môže, nie že vždy otehotní.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk