7876  26. 1. 2010 10:42:28

Mám herpes?

Před zhruba půl rokem na mě byl vykonán orální sex osobou, která měla na ústech opar a tvrdila mi (lživě), že se jím nemůžu nakazit. Na internetu jsem se pak dočetla, že opar na rtech způsobuje virus HSV-1, který je možné přenést i na genitálie. Četla jsem, ale také to, že když člověk už v sobě HSV-1 má, nemůže se jím podruhé nakazit jinde na těle. V dětství jsem jednou měla na ústech opar, takže v sobě virus HSV-1 už mám. Můj dotaz tedy zní: jaká je pravděpodobnost, že jsem se nakazila genitálním HSV-1? Pokud je to možné, šlo by to vyjádřit procenty? Dosud jsem žádné viditelné příznaky tam dole neměla.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ne, to já nejsem schopna V prvém řadě než se budeme zabírat % nakažení, by bylo vhodné vás vyšetřit, jestli vůbec ten virus máte v sobě. Jestli bude pozitivní jen HSV typu I, tak se genitálním herpesem nenakazila. Radila by jsem vám spoléhat se na sebe a ne na jiných! Nemuselo by se vám to vyplatit.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie