7955  29. 1. 2010 10:09:39 - Eva308

HPV infekce

Četla jsem příspěvky na vašich stránkách pohlavne-choroby.eu, ale nenašla jsem odpověď na svou otázku, proto vás moc prosím, abyste mne napsala váš názor sem. Skoro tři roky jsem se stálým partnerem a před rokem se mne objevily bradavičky - kondylomata. On žádné příznaky nemá a ani s nikým jiným než se mnou nespal. Chci se zeptat, zda je možné, že je nakazený už od bývalé přítelkyně několik let a jen to na mě přenesl a jestli je možné, že se mne bradavice objevily až po dvou letech? Teď jsem je nechala odstranit, je možné, že se mne při snížené imunitě vyráží znovu, když mám HPV v tele už navždy že? Moc krát vám děkuji za odpověď. Moje gynekoložka mne naznačuje, ze mne musel byt přítel asi nevěrny,ale tomu nevěřím. Prosím napište!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ne, to nik nemůže tvrdit, že byl někdo někomu nevěrný, hlavně když se jedná o HPV! Pokud by jste četla pozorně, tak je tam napsáno, že HPV infekce může v těle být i několik let a až např. po 10 letech se může klidně infekce projevit navenek, takže pokud on je váš první a jediný sexuální partner, ale on už měl nějakou přítelkyní před vámi, tak vás nainfikovat mohl on, ale to neznamená, že vám byl teď v tomhle čase nevěrný. Pokud se člověk HPV nakazí, tak se ho již nezbaví a má ho v těle po celý život. Ataky kondylomat se může i nemusí objevovat, je to hlavně otázka vaší vlastní imunity. Pokud je v pořádku a není ničím ovlivněna, tak již problém s bradavicemi mít ani nemusíte. Při snížené imunity jsou samozřejmě ataky častější. HPV se vyléčit nedá, ale léčit příznaky jdou.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie