8103  3. 2. 2010 2:18:21 - chemical.star

Bolest při styku po zánětu

Jestli to jsem tak úplně nepatří, tak se omlouvám, ale uvítám každou radu někoho kvalifikovaného. S přítelem jsme víc než 8 měsíců. Od začátku vztahu užívám HAK Lunafem, dá se říci, že jsem s ním zažila své poprvé (s předešlým partnerem to nebylo nic jiné pokusy). Se současným nebyl dva měsíce sebemenší problém. Vlhkost v pořádku, styk i několikrát denně bez předehry. Bylo to přes léto, takže jsem začala pociťovat typické příznaky kvasinkové infekce. Nikdy se u mě nerozvinula natolik, aby se potvrdila na stěrech. Proto jsem zvolila samoléčbu gynopevarylem, který mi zbyl z předešlé léčby. To zřejmě nepomohlo, problémy tu byly stále, ale ty bývaly po každé léčbě a nakonec vždy samy vymizely. Tentokrát se to ale vystupňovalo a v říjnu (první příznaky jsem měla na konci prázdnin) se mi poprvé potvrdila pravá nefalšovaná candidoza. dostala jsem macmiror, ale ten nepomohl (přiznávám, že jsme nevydrželi sexuální půst během léčby), takže jsem dostala další čípky. Celkově jsem měla čtyři různé druhy. Do toho se mi v prosinci přidal zánět močového měchýře - léčba biseptolem zároveň s čípky proti mykóze. 10 dní jsem brala čípky + týden půst na zotavení. doba, kdy už byl styk relativně možný vyšla na štědrý den. těšila jsem se, že po několika měsících Zažiji sex bez bolesti, či pálení, ale tu noc jsem akorát probrečela. Lubrikační gel + kondom mě způsobily takovou bolest, jakou jsem nikdy nezažila. Nechala jsem tomu tedy volný průběh, ať se tělo zdrchá, po takové dlouhodobé zátěži. příteli vyšly negativní testy na vše včetně kvasinek. před týdnem jsem dobrala macmiror, měsíc držím kvasinkovou dietu. bolest při styku jsem přikládala infekci, ale ta doléčená. takže už si opravdu nevím rady proč ta bolest. testy na infekci mám v pořádku, mažu se canestenem, zvlhčuji lubrikantem a přesto je tu notoricky známá bolest. po půl roce bolestivého sexu už opravdu nevím, co víc udělat. Mudr. vždy hlásí vše v pořádku.
jinak popíšu i tu bolest - v okolí hráze cítím při každém styku pocit "natrhnutí", pálení a pnutí kůže. Cítím, že jsem uvnitř stažená, přitom vlhká jsem dostatečně. na začátku pochvy mám místo, kde to vždy bolí stejně, jakoby dře a drhne. přítel vevnitř prý dřív cítil jakési hrbolky a podle toho poznal, kdy mě to opravdu bolí a kdy jen pálí. ty jsou pryč. někdy bolest při styku po chvilce zmizela a cítila jsem jen pálení, ale většinou bolest neustoupí po celou dobu.
prosím tedy o radu. byla jsem vyšetřena na kvasinku i chlamydie. momentálně nemám žádné potíže, kromě těch bolestí.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
To je celkem normální. Ta bolest byla přiměřená tomu co si vaše tělo a pochva musely za ten dlouhý čas vytrpět. Zotavování se po tak těžkém a opakovaném zánětu je i pro sliznici těžké a trvá delší čas, než se opět vše vrátí do původního stavu. Doorejte svému tělu jen víc času na zotavení. Já vím, že vám to připadá už dost dlouho, ale sama vidíte, že tělo potřebuje ještě více času. Kupte si lactobacil tobolky a berte jich dlouhodobě, protože vašemu tělu chybí po tak velkém zánětu. Taky si občas udělejte výplach pochvy Rosalginem, je to speciální roztok, který vám pomůže sliznici v pochvě zregenerovat. Při těchto problémech není vhodná používat kondom, ten ještě víc dráždí sliznici a vznikají tam pak trhlinky, tak se baktérie opět schovají a pak když se opět imunita sníží, tak se rozmnoží a způsobí zase problém.

Komentáře uživatelů ...

5. 2. 2010 18:57:06
Chemical.star: po precitani tvojho prispevku musim reagovat, ze mam taky isty problem ako ty, liecenie uz trva od augusta, kedy mi zistili mykozu, no po decembrovych vysledkoch je to vraj vsetko v "poriadku". Lenze ja mam presne take problemy ako ty. bolestivy styk, pocit natrhnutia, stiahnutia. neviem co mam robit, ani moja doktorka. lubrikant nepomaha. dala mi naposledy len gynoflor..no mam pocit, ze je to este horsie. cim to moze byt? dakujem
8. 2. 2010 22:37:54
tak píšu opět.. jelikož jsem měla dvakrát po sobě stěry v pořádku a dobrala jsem léky, zaměřila jsem se na psychickou stránku. psychika je opravdu mocná čarodějka. teď už píšu jako téměř vyléčená, ač se to může zdát neuvěřitelné. snad si to přispívatelka nade mnou přečte a povzbudí ji to. napřed jsme zkusili polohu nahoře a použili lubrikant. sice hráz stále pálila, ale už ne tak moc, jako obvykle. pronikání bylo velice pomalé a koruživé, sama jsem si regulovala rychlost a veškeré pohyby - a funguje to! přitom jsem se tedy musela pečlivě soustředit a naprosto uvolnit svaly "tam dole". jako při vyšetření. musí se zapomenout, že někdy něco bolelo. myslela jsem na to, že žádná bolest a problém nikdy nebyly, uvolnila jsem se a opravdu to pomohlo. už žádný pocit stáhnutí nebo dření. další pokus byl ještě úspěšnější a včera už to šlo hladce bez pálení, bolesti. ani lubrikace nebyla potřeba. tak snad někomu tahle "rada" pomůže.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie