8105  3. 2. 2010 7:48:53 - Eva308

HPV infekce a doba projevu

Prosím, jak se zorientovat v době nákazy - píše se, že vir v těle zůstává léta, třeba i deset let a projeví se třeba po deseti letech, ale všude se také píše, že se kondylomata objevuji od 6 týdnů do 8 měsíců od nákazy. Prosím, nevím jak tomu mám rozumět. Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Obě tézi jsou správné. Jak jsem vám už několika krát napsala nik přesně neurčí, kdy přesně k nákaze došlo. To není možné. U někoho se to projeví hned bezprostředně po nakažení HPV, protože jeho imunity byla oslabená a po uplynutí inkubační době se výsev objeví, u někoho virus zůstává skrytý i několik let a při oslabené imunitě se teprve výsev objeví.

Komentáře uživatelů ...

3. 2. 2010 23:01:09
Herpeticke virusy po prvotnej nakaze uz v tele zostavaju. Teda ak sa prvykrat nakazite, tak za 6 tyzdnou az 8 mesiacov sa vam objavia priznaky, tie potom odozneju, ale virus v tele stale je, len nie je aktivny. Roznymi podnetmi sa opat moze aktivovat (vy vsak presne nebudete vediet kedy), len zase objavite na sebe priznaky. Az vtedy spatne si mozete uvedomit, ze pred urcitym casom sa vam virus opat aktivoval. Snad som to vysvetlil dostatocne, ak nie, ozvite sa.
6. 2. 2010 12:57:49
Ano ,dekuji za vysvetleni... jen ten druhy prispevek jestli chapu uznava jen objeveni priznaku do 8 mesicu od nakazy oproti prvnimu prispevku od pani doktorky.
6. 2. 2010 12:58:09
mne se objevily priznaky temer po dvou letech...
Kacenka [Porodní asistentka]
6. 2. 2010 20:13:03
Milá Evka aj tá istá choroba sa môže u každého človeka prejaviť v rôznych intervaloch ako som už niekoľko krát vám napísala. Nikoho nemôžete z toho, že ste nakazila obviniť. Jednoducho sa to stalo a nik nepríde na to kedy presne, bohužiaľ ale je to tak. Zmierte sa s tým, že ho máte a snažte sa od teraz dávať na seba väčší pozor a posilňovať vlastnú imunitu, aby sa výsevy často neopakovali. Pouvažujte o očkovaní proti HPV.
7. 2. 2010 20:21:51
dekuji vam, uvazuji o ockovani. Mockrat dekuji, ze se mnou mate trpelivost a odepisujete. Vim, ze se tento vir prenasi pohlavnim stykem, nekde uvadeji, ze male deti se mohou nakazit treba i pri pouziti rucniku, ktery pred tim pouzila unfikoana osoba,asi je to blbost, ale uvadi se to na internetu. Proto me napdalo, ze kdyz jsem loni na jare byla na dovolene s prateli, o nichz vim, ze meli bradavice rozsete hodne hodne v pokrocilem stadiu, po nekolika dnes jsem zjistila, ze onen kamaradpouziva v koupelne rucnik, ktery mu padl do ruky. Konkretne pouzil nekolikrat i muj.Comyslite, toto je asi nepravdepodobne ze?
Kacenka [Porodní asistentka]
8. 2. 2010 22:21:18
Úplne se to vyloučit nedá. Možné to je.
9. 2. 2010 8:36:21
každopádně vám dekuji za vsechny zodpovezene otazky!!!moje doktorka jen krcila na me otazky rameny a nevedela, co odpovedet, rekla jen, ze je mi asi pritel neverny- rozhodne v tomto smeru nema asi totlik zkusenosti a zanlosti jako vy!dekuji, myslim, ze jste mne v ircitem smeru zachranila vztah, jelikoz jsem o tom nic nevedela..kdybych dala na rady me gynekolozky, nevim, jak by to dopadlo.
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 2. 2010 9:00:30
Je dobré že pátrate po vedomostech a nerídite se jen tím co vam kdo rekne.
19. 2. 2010 16:49:00
Dobrý den,tento týden jsem se dozvěděla že jsem taky tímto nakažena.Četla jsem tady tyto otázky a opdpovědi a snad jsem pochopila dobře že když budu mit pohlavní styk s jakým koliv mužem a to samozřejmě s ochranou tak bych ho neměla nakazit.Myslíte že bych neměla už pracovat?Poněvadž moje práce je hlavně co se týče sexu.Když budu chtít se nechat očkovat tak můžu kdýž je takříkajíc aktivní nebo až po dodržování určité léčby a tak se ten vir uklidní?A na kolik takové očkování příjde?Děkuji zatím předem za odpověď
23. 3. 2011 22:38:41
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se nákaza projeví? (Kromě bradaviček, které se nemusí vždy projevit?) Dá se nákaza zjistit nějakým testem u gynekologa dřívě, než se jakkoliv projeví a jak moc je očkování účinné? - pokud sem očkovaná a nedošlo k pohlavním styku, pouze k výronu semene do oblasti genitálií, jaká je pravděpodobnost, že jsem se nenakazila? Děkuji mnohokrát!
Kacenka [Porodní asistentka]
24. 3. 2011 16:28:42
Špeciálnym testom na HPV buď z krvi alebo sterom. Skoro nulová. Chcem podotknúť, že ani po styku s nakazenou osobou sa hneď nemusíte nakaziť. Niekedy je k tomu potrebných viac stykov, ak rozumiete čo k tým chcem povedať a pokiaľ ani k ejakulácii do pošvy nedošlo, tak sa nemáte ako nakaziť.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie