823  8. 2. 2009 17:03:15

Oddálení menstruace

Dobrý den, vím že se to netýká moc témata, ale chtěla bych se zeptat:když jdu poprvé ke gynekologovi pro tablety na oddálení menstruace, tak jestli mě musí prohlídnout, anebo mi jen ultrazvukem přejede po břiše? A jestli je lepší oddálit, anebo přivolat mens. A hlavně jsem se chtěla zeptat, když mám mens. např. 5. ledna a v únoru bych brala tablety na oddálení menstruace asi 10 dní, tak jestli bych mens. dostala 5. března a nebo až 15 března ( jde mi o to jestli se men. oddáli furt už o tech 10 dní, anebo se vráti ) předem děkuji za odpoved.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Podle mého názoru je lepší menstruaci oddálit, jak jí dřív vyvolat. To se nemusí vždy podařit, tak proto. Záleží na zvyklosti lékaře. Jestli k doktorovi chodíte pravidelně, ten zná váš zdravotní stav, tak vám může léky jenom předepsat bez vyšetření, jestli jdete k němu po prvé, tak vyšetření je víc než nutné. Léky na oddálení menstruace se začínají brát dva dni před termínem menstruace po dobu, pokud nechcete mít menstruaci. Jedno balení vám vyjde na 15 dnů. Pak po vysazení by vám v rozmezí dvou a pěti dnů měla přijít menstruace.

Komentáře uživatelů ...

1. 4. 2009 18:52:54
Dobry den chtela bych vas poprosit o radu potrebuju oddalit menstruaci,jelikoz uz neberu antikoncepci tak nevim co 100%zabere abch to nedostala.Mela bych to dostat kolem 6.4,ale ja bych potrebovala abych to dostala az po 10.4.Poradte mi co mam uzivat,vyzvedla bych si to v lekarne.Ke svemu gynegologovi se ted uz nedostanu.dekuji za vasi odpoved.
Kacenka [Porodní asistentka]
4. 4. 2009 21:38:59
Lieky na oddialenie menštruácie sú viazané na lekársky predpis, takže v lekárni vám ich nemusia a ani by nesmeli predať bez neho. Na lieky sa potom dá spoľahnúť. Začnete ich brať 3 dni pred termínom očakávanej menštruácie, 2x1 tabletka denne po dobu, čo nechcete mať menzes. potom po vysadení vám do 4 dní mala prísť menštruácia.
9. 9. 2010 21:11:58
dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda o léky na oddálení menstruace lze požádat praktického lékaře.Potřebuji oddálit menstruaci kvůli plánované operaci a nedostanu se ke svému ginekologovi.Děkuji
3. 6. 2011 20:51:19
dobrý den chci se zeptat když du ke ginekologov potřebuju s sebou občanku.?nebos tačí jen kartička pojištence kde mam napsano že už my je 15.?
Kacenka [Porodní asistentka]
4. 6. 2011 8:04:51
Stačila by aj kartička poistenca, ale obvykle kvôli dokumentácii budú po vás chcieť aj OP, takže si ho radšej vezmite so sebou.
2. 8. 2011 19:55:53
Dobrý den ,Chci jet s rodinou na 10 dní do Itálie na dovolenou jenomže dceři na ten termín vychází menstruace a doktorka nám odmítla předepsat Norethisteron.Jedeme na 10 dní a dceři trvý menstruace 8 takže by si asi nic moc neužila.Chtěla bych vědět jestli je ještě něco na oddálení menstruace Děkuji

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky