8277  8. 2. 2010 17:06:36

Nemám ešte menštruáciu

Dobrý deň, mám 12 rokov. Z triedy asi 4 baby majú už menštruáciu hoci sú všetky odo mňa mladšie a o dosť! Ja stále čakám na menštruáciu a bojím sa, že čo je so mnou. Minulý rok ma veľmi dlhé obdobie bolelo pod-bruško, čo sú celkom dobré príznaky menštruácie. Od vtedy ma to stále bolí a stále žiadna menštruácia. Asi mesiac ma dole dosť štípe a stále nič. Prosím o rýchlejšiu odpoveď, lebo sa strašne bojím. Vopred ďakujem !

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nemusíš sa ničoho obávať. Menštruácia sa skôr či neskôr objaví, to som si istá. Buď len rada, že ešte nemusíš mesiac, čo mesiac nosiť vložky, či tampóny. Užívaj si toto krásne " bez vložkové obdobie", neboj užiješ si toho ešte dosť. Do 15 roku máš ešte more času, takže žiadne strachy. Pokiaľ ťe ale páli medzi nohami,to by problém mohol byť. Mohlo by ísť o vaginálny zápal, preto to povedz matke a spolu vyhľadajte detského lekára/ gynekológa, aby vám predpísal nejakú mastičku.

Komentáře uživatelů ...

8. 2. 2010 17:43:23
Pokud vím, 1.menstruace má přijít do cca 15 let.Pak už je třeba obrátit se na gynekologa. Ještě je určitě čas a není kam spěchat. Já ji mám od 10.let( na tu dobu přišla dost brzy ) a už bych ji klidně oželela...Není o co stát, ale musí to tak být...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky