8659  19. 2. 2010 22:40:52

Antikoncepcia a následna pohl.styk

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Beriem antikoncepciu 8.deň (moja prvá antikoncepcia-Logest) môžem mať s mojím priateľom už pohlavný styk bez obáv? Myslím tým, že či sa môže urobiť do mňa bez toho, aby som mala strach, že by som mohla otehotnieť a ešte sa chcem opýtať mám trošku bolesť v podbrušku a občas ma pobolievajú prsia, no nie ako pred menštruáciou trošku inak no neviem to popísať môže to byť tou antikoncepciou? Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bolesti prsníkov v čase užívania antikoncepcie, hlavne prvé tri mesiace, je dosť bežné a skutočne je to ňou spôsobené. Ale bolesti v podbrušku sa ATK pripísať nedajú. Takže to musíte riešiť s vaším gynekológom. Pokiaľ lieky užívate správne a na čas, tak bez obáv môžete od 7 dňa ako ste ich začala jesť, mať inak nechránený pohlavný styk, teda aj s ejakuláciou do pošvy.

Komentáře uživatelů ...

20. 2. 2010 9:48:58
Pokud bereš tu antikoncepci od 1. dne menstruace tak jsi chráněná už od 1. dne..:)a pokud třeba od 2., 3., 4. nebo 5. dne tak jsi chráněná po týdnu takže už taky můžeš mít pohl. styk bez toho aby ses bála že budeš těhotná. A máš to napsaný i v příbalovým letáčku. A to že tě bolí v podbřišku a prsa je normální, je to reakce na dávku hormonů v těle ;)
23. 2. 2010 15:04:34
no brala somju od 3.dna a styk sommala po uziti 7.tabletky mam sa bat otehotnenia?

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky