8737  22. 2. 2010 22:13:50

Syn mi nechce jíst,dělá někdy scény!

Mám 6 syna. Máme strašné problémy s jídlem. Jí pár jídel, hlavně sladké jídla a omáčky. Jinak nic. Ani to neochutná, jen se na to podívá a nechce. Nechám ho vyhladovět, stejně si to neveme. Vydrží být hladoví klidně 24 hodin. Sladkosti dávám, jen když jí. Když jím já něco, co se mu nechutná, tak leze pod stůl, dělá scény, že na to nemůže ani koukat. Ve školce jí také špatně, pořád si ztěžují. Domlouváme mu po dobrým i zlým, je to zbytečné, hned brečí. Není podvyživený ale trápí mě to, v září jde do školy. Myslím si, že musí mít nějaký blok v hlavě ale nevím, jak na něj. Léky na podporu chuti k jídlu nezabírají. Díky za odpověď. Iveta S.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá Ivetko ani já nevím co v takových případech bychom dělala, asi by jsem se poradila s dietologem nebo pediatričkou. Ještě kdyby měl 3 roky, tak to jako tak pochopím, ale 6 let je už dost velký věk, aby tomu chápal, že musí něco jít. No já by jsem mu sladkosti vůbec nedávala, pokud nebude normálně jíst. Dělejte mu věci, které mu chutnají stále dokola, když aspoň ty vybrané jí, jinak skutečně netuším, jak ho motivovat. Já jsem spíš přes gynekologii a porodnictvím, tyto otázky jsou mi tak trochu už vzdálené. Ale držím vám moc palce, snáď se to věkem změní.

Komentáře uživatelů ...

23. 2. 2010 12:21:45
Dobrý deň teš mam maleho syna ma 2roky zachvilu pojde aj on do školky tieš mi papa tak nezbedne ako Vam nerobte nič on si sam vypíta.Ja to robym tak že naložím si vela a len pre seba ani mu neponúkam a chválim ake je to dobre a tak sam príde a spapá mi skoro celý tanier sú aj dni keď nechce vôbec papať nedajte mu obed ani sladkosti on si sam vypíta k ked bude hladní.Ja tiež malému dávam vitamíny posilnenie na imunitu a papa ráno jeden párok niekedy len 2 kolečka šunky na obed spapá tri lyžičky ryže mäso ako je velka dlaň a na večeru povedčinu len mlieko.Druhý deň sa stane že nechce nič ja som tiež už vyhladala profesionalov a po zdravotnej stranke je poriadku.Len malo papa.Takže nič si stoho nerobte.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí