8739  22. 2. 2010 22:58:23

Masturbace, jako se jí zbavit?

Dobrý den, chtěl by se zeptat, co mám dělat když mám potřebu velice často masturbovat? Zdraví by tento návyk neměl, ale chci se ho zbavit! Moje psychika funguje asi jako u každého jiného člověka: nezačít je snadné, skončit je těžké. Vyhýbat se erotickým stránkám a všechno takové jsem už zkusil, ale bohužel s počítačem člověk dneska potřebuje často pracovat a stačí malá slabost a už je člověk zase v tom :-/ jakákoliv rozumná odpověď/rada se mi bude hodit :-)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
A z jakého důvodu si chcete masturbaci upírat? Nejenom v mládí je táto činnost moc příjemná, uvolňující a zbavuje stresu. Jaké máte kromě školy aktivity? Začnete se něčemu věnovat, sportujte. Vyplňte si svůj volný čas, aby jste neměl moc času, aby jste se unavil ale občasná masturbace je len k prospěchu na vaši prostatu, takže přestávat s ní není moc rozumné. Nebojte pokud začněte sexuálně žít, tak se to změní.

Komentáře uživatelů ...

23. 2. 2010 7:46:11
Neviem aku radu dať, neuvadzate vek - v mladšom veku to asi bez masturbácie je ťažké a až partnerský vzťah to môže vyriešiť. Neuvádzate či máte stálu partnerku, lebo v tom prípade by bolo vhodné sa jej viac venovať a tým sa i odreagovať od nechcenej masturbácie. Všeobecne si ale kôli masturbácii v prvom rade nerobte výčitky. Ale ak vás už obťažuje a trápi skúste i keď je to ťažké ako každý "zlozvyk" sa ťažko naprava, postupnou metodou. Stanovte si hranice kolkokrat najprv za deň, potom za týždeň atd. Sexualny pud je silný. Skúste s ním teda bojovať i náhradou v športe, spoločenskými aktivitami a podľa možnosti nikdy nebyť sám. Snáď vám to pomôže, držim palce.
27. 2. 2010 21:50:35
Možná je to víc o tom počítači, jak nenavštěvovat nevhodné stránky. Pak se člověk masturbaci neubrání, i kdyby nechtěl, jde o závislot, proti které nejde bojovat. Možná by to chtělo si dát pro začátek menší cíle. Den, kdy nezapnu počítač (šlo by během víkendu), nebo nebudu prohlížet internet. A kdy nebudu masturbovat, s tím, že až zítra. Zkusil bych nejdřív, nechat masturbaci jen obden, samozřejmě jen 1x. Pak dávat dvoudenní půst, jeden den ano, pak den volna atd. Během měsíce by šlo zmenšit na 2x týdně, za další měsíc třeba jednou za týden.
27. 2. 2010 21:57:04
pokr. V masturbaci pokračovat v plánovaných intervalech, ale zcela vyřadit jakoukoli počítačovou erotiku. A nemasturbovat, kdy se mi zachce, ale den, kdy to je plánované. Naopak, nevynechat. Jednak kvůli uvolnění přebytku semene, potom dělat to jako plánovanou povinnost, to opravdu sníží chuď. Časem by šlo přejít i na interval jednou za dva týdny. Masturbaci dělat v naplánovaných dnech a hodině, nedělat si tu toho velké pohodlí a pohodu, ale spíš trosku znepříjemnit. Např. místo ležení na posteli to dělat ve stoje apod.
27. 2. 2010 22:01:30
Při masturbaci se snažit nemít erotické představy, jen to brát, že dělám povinnost a kdy už budu hotov. Potom by fakt nemělo být problém masturbace zcela zanechat. Věřte, že to postupně dokážete, jde to. Nechtějte vše najednou, ale postupně to jde.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie