8756  23. 2. 2010 18:38:34

Kyselina listová v těhotenství

Dobrý den, jsem poprvé těhotná - 8. tt. Vždy jsem byla hodně štíhlá, přitom jsem hodně jedla. Nikdy jsem nenabírala- 167cm a 51kg. Před nedávnem jsem se léčila po dobu jednoho roku na hyperfunkci štítné žlázy, která se rychle upravila a poslední 4 měsíce jsem brala jen udržovací dávku. Nyní na štítnou žlázu neberu nic. No a teď k mému problému. Od počátku těhot. jsem nabrala už 3 kila, je to strašně moc. Přitom jím pořád stejně hodně jako předtím a svou celodenní aktivitu jsem nezměnila. Nestačím se divit, nejsem na to zvyklá. Někde jsem slyšela, že u hubených to v těhot. tak bývá, že dohánějí tukové nedostatky. Ale nevím, jestli to tak půjde dál. Čím by to mohlo být? A půjde to tímhle tempem dále? Nemůžu přibírat z kyseliny listové? Beru kys. listová 400mcg, 1 tableta denně. Kyselina listová se přidává přece kulturistům a sportovcům na přibývání hmotnosti. Děkuji za odpověď, jsem poměrně zoufalá. Jana

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ne z kyseliny listové to není. každé tělo je jiné, někdo přibírá na začátku těhotenství, někdo až na konci. Je to velice individuální.

Komentáře uživatelů ...

26. 2. 2010 10:22:18
Jano,pokud jste zoufalá z toho,že jste při vaší *muší* váze přibrala 3 kg,asi jste si těhotenství měla ještě rozmyslet.Taky jsou ženy,co i přes umírněnost v jídle naberou v těhotenství třeba 25 kilo,sotva chodí,ale jsou šťastné,že mají zdravé miminko.Pokud máte pocit,že 3 kila jsou strašně moc a jedním dechem dodáváte,že jíte hodně, zkuste se nad svým jídelníčkem zamyslet.Nemám na mysli drastickou dietu,ale určitě víte,jak by zdravá strava měla vypadat.Jinak slyšela jsem názor,že se po vitamínech pro těhotné přibírá,ale o kyselině listové si to nemyslím.A osobně i kdybych na 100% věděla,že po ní něco přiberu,ale že miminku prospívá,z vysoka bych se na kila(zvlášť při vaší konstituci)vyprdla :-( Ale to už záleží na vašich prioritách.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk