8808  25. 2. 2010 21:02:34 - dasa

Začal se pokakávat v 6. tetech

Zdravím, nevím si rady se synem, který se začal pokakávat před 2týdny. Celkem obden. Je mu 6let a doteď bylo vše v pořádku. Je předškolák a problémy ve školce nemá. Bříško ho nebolí. Neutírá se sám (já) a tak jsem mu řekla ,že to musí už natrénovat protože je velký. Poprvé mi tvrdil, že se raději posr.. než aby se utřel sám. Podruhé to nestihl, potřetí to prý ani nevěděl a jindy mu to uteklo při prdnutí. Nekřičím, nebiju ho ani ho za to netrestám, ale už toho mám dost. Poradíte mi prosím?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No, to je poměrně složitá situace, je už dost velký na to aby po rozumní domluvě to pochopil a nedělala, to. Možno se něco stalo v jeho psychice a s tím vám pomůže jenom psycholog,proto by jsem se asi na něho obrátila. Jinak vám poradit neumím.

Komentáře uživatelů ...

25. 2. 2010 21:14:17
Zadek si může utírat už dlouhou dobu, i daleko menší děti to zvládnou. Ve škole by mu utírala zadek paní učitelka? Musíte ho tomu rychle naučit, přece za půl roku jde do školy. Jinak někdy to nestihne i dospělý, nebo že uteče po prdu, to taky. Když se musí dlouho plyn zadržovat a pak se pustí, tak někdy ujde trochu víc, než vzduch.
26. 2. 2010 14:20:43
Je nejvyšší čas syna naučit si utírat zadek. Za půl roku to jde bez problémů naučit, aby s tím ve škole neměl problém. Začal bych tím, že si to musí dělat sám. Kdyby si zadek neutřel, tak bych ho hned pak dal do vany a zadek mu osprchoval, nejlépe studenou vodou, aby mu to bylo nepříjemné a příště si zadek utřel.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí