8867  28. 2. 2010 14:25:02 - horken

Přenos sexuálních chorob

Dobrý den, chystáme prosím na jedné ZŠ v Plzni hodinu sexuální výchovy a jelikož jí budu vést a nejsem žádný lékařský odborník, chtěl bych Vás prosím požádat o pomoc při některých otázkách, budete-li tak hodní?

Chtěl bych žáky upozornit, že pohlavní choroby se přenášejí i pouze orálním stykem, jelikož jsou bohužel žáci přesvědčeni, že při použití prezervativu při sexuálním styku se jim nemůže nic stát, a chtěl bych se zeptat, jak velká (postačí zhruba v procentech)je šance na přenos nejrůznějších chorob ?

Dále bych se chtěl poradit, jaká je nejméně neškodná a zároveň nejvíce bezpečná antikoncepce pro mladé dívky ? Nejspíše se jedná o HA, ale raději bych se ujistil od odborníků.

A poslední dotaz - u gynekologických lékažů lze dělat krevní testy na odhalování pohlavních chorob a zajímalo by mě, zda dokáží zjistit jakoukoliv chorobu a po jak dlouhé době od infikování ?

Předem se omlouvám za obsáhlé dotazy, chtěl bych ale mladší populaci připravit na životní cestu s co nejvíce informacemi, které by jim snad mohly v životě moc pomoci a předem Vám také děkuji za Vaši odpověď a přeji Vám příjemný den

Michal Závada

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No prekvapuje ma, že i napriek tomu, že nie ste lekár, idete na ZŠ vysvetľovať deťom o pohlavných chorobách a všetko o sexe. Nie je to také jednoduché malým deťom niečo také hovoriť, pretože to viem z vlastnej skúsenosti a chodím na školy prednášať. Keďže potrebujete rady ako a čo im máte vysvetliť, tak Vám doporučujem si to nájsť a preštudovať z kníh, prípadne z internetu. Vrelo doporučujem jednu skvelú stránku: http://www.pohlavne-choroby.eu/ tam nájdete všetko čo potrebujete. Myslím, že som tam napísala to podstatné, čo by mladí ľudia mali vedieť o dôsledkov nerozumného správania sa v sex. živote. Sexuálna výchova je skvelá na ZŠ, len ju treba dobre viesť.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie