8885  1. 3. 2010 5:18:59

Ako zistit či mám obriezku?

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať ako by sa dalo zistiť či mám obriezku a ešte že ak keď ejakulujem, tak mi penis tvrdo stojí ešte 5 min.(všade čítavam že penis hneď ochabne)čím to je? Je mi 14, Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Takže, určite by ste si všimol, či máte alebo nemáte obriezku, pretože by vám na penise chýbala predkožka. Obriezka je vlastne odstránenie predkožky penisu. Predkožka je malý pohyblivý kožný lalok, ktorý obkolesuje žaluď penisu. Ak nevieš ani čo je predkožka, tak doporučujem si pozrieť anatómiu mužského pohlavného údu. No a teraz k druhej otázke. Píšeš, že po ejakulácii ti penis stojí ešte 5 min. Väčšinou po vyvrcholení penis časom postupne ochabne, stane sa, keď je človek mladý a často vzrušený, tak penis ešte môže byť pár minút v stoporenom stave. Nie je to nič patologické, tedy zlé. Niekto dokonca po jednej ejakulácii je schopný masturbovať znova.

Komentáře uživatelů ...

1. 3. 2010 12:21:19
ano ale mne predkozka nezakryva zalud a taak neviem ci som to mal alebo je to obriezka
urolog
1. 3. 2010 13:01:20
Keď ti teda predkožka nezakrýva žaluď, tak obriezku nemáš spravenú. Ťažko takto ti poviem, keď to nevidím, opýtaj sa rodičov, či ti robili obriezku keď si sa narodil.
1. 3. 2010 21:01:56
Není důležité, jestli ti byla provedena někdy obřízka. Někdy při částečné obřízce je žalud téměř celý krytý, kouká jen špička. Jiní muži mají překožku kratší, takže z žaludu je vidět špička, polovina, nebo je zakrytý jen malý lem přes okraj. Zcela běžný je i zcela odkrytý žalud i u neobřezaných mužů. Není podstatné, jestli je žalud zakrytý předkožkou zcela, zčásti nebo zcela odkrytý. Spíš někdy vadí, když je předkožka příliš dlouhá, kryje celý žalud a ještě pokračuje dál (jak bývá u velmi malých chlapců). Tady bývá vhodné ji nechat zkrátit.
7. 5. 2010 14:38:21
urolog nepreklikli ste sa? ked predkozka zakryva zalud vtedy je to obriezka

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí