8943  2. 3. 2010 13:23:05

Zmodranie penisu pri preťahovaní

Dobrý deň, môj syn má 5 rokov, pred 2 mesiacmi sme boli u urológa, ktorý mu uvoľnil (háčikom) predkožku, nakoľko sa mu nedala stiahnuť. Hoci sme potom pravidelne počas kúpeľa predkožku sťahovali, opäť sa na jednom mieste prilepila. Raz som mu ju silnejšie strhla, uvoľnila sa, ale v momente, kedy bola celá predkožka stiahnutá, celý penis zmodral. Neviem, či to znamená, že má prekožku zúženú a nedokrvuje sa, ale viackrát mi už syn nedovolil dotknúť sa ho, a sám si vie stiahnuť skoro celú. Len na jednom kúsku je to prirastené. Je možné, že by sme mali absolvovať obriezku? To zmodranie penisu je normálne? Ďakujem. Monika

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
To zmodranie nie je normálne a je dosť nebezpečné, takže radšej rovno zájdite k urológovi a poraďte sa s ním, čo by bolo vo vašom prípade najlepšie.

Komentáře uživatelů ...

2. 3. 2010 14:33:57
Toto musí posoudit lékař specialista. Uvolnění na jednom místě nebude problém, podobně posoudí i šířku předkožky. Pokud by byla úzká, tak zaškrcení by mohlo způsobovat modrání žaludu. Leckdy chlapci lépe snesou hojení po obřízce, než různá opakovaná uvolňování a strhování předkožky, různá roztahování atd.
21. 3. 2010 13:59:46
Moniko zdravím Tě,to zmodrání penisu určitě normální není,zřejmě je vlivem zúžené předkožky.Kolegyně měla u svého syna podobný zážitek,kdy mu to ve 4.roce při koupání úplně stáhla za žalud,a nešlo jí to už přetáhnout zpět.Došlo k zaškrcení žaludu a začal modrat.Museli hned jet k doktorovi,který předkožku v jednom místě nařízl,vrátil to zpět a toho křiku co při tom bylo,muselo to bolet,vše proběhlo při plném vědomí malého a následně během jednoho měsíce musel na obřízku.Asi by jsi měla zvážit tuto úpravu i u svého syna a určitě se poradit s dětským lékařem. Jak to probíhalo u syna,když mu to uvolňovali tím háčkem?To mu také dělali při vědomí?To musí moc bolet,ne?Přeji ať Vám to dobře dopane.Mirka
17. 4. 2010 16:23:39
Obřízky to vyřeší jednoduše a bez trápení. Určitě se ji neboj. Kamarádka mi vyprávěla, jak tento zákrok dělaly jejímu synovi ve věku 4. Podstoupil to ambulantně. Uspali ho tak, že dostal čípek. Původně jim chtěl obříznout předkožku jen zčásti, ale to pak může dělat problémy. Vzhledem k tomu, že u tohoto zákroku byla, požádala, aby to klukům udělali úplně, tedy celou předkožku odstranili, což nebyl problém. Jinak to může opět zlobit a pak se to musí opakovat. Je důležité, aby po obřízce zůstal celý žalud obnažený, to má pak všechny výhody a splní to svůj účel, na tom taky trvej. Den po obřízce měl trochu problém s čuráním a normálně ve stoje jim to šlo špatně, museli si sednout, ale to se brzy srovnalo. Je ale ráda, že to má udělané a je navždy po problémech. Navíc tento zákrok pomáhá nejen čistotě, ale krásně se vyvine velký žalud.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí