8944  2. 3. 2010 13:27:44

Opätovné zúženie predkožky

Dobrý deň, mám otázku: Je možné, aby po obriezke predkožka opäť prirástla, resp. opäť sa zúžila? Plánujem 5-ročnému synovi dať spraviť obriezku (zúžená predkožka), ale mám strach, či mu do dospelosti opäť neprirastie alebo sa nezúži. Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie z toho mať obavu rozhodne nemusíte, lebo obriezkou sa predkožka odstráni, takže nemôže dôjsť k jej opätovného zúženiu, keď ju už mať nebude.

Komentáře uživatelů ...

2. 3. 2010 14:30:34
Někdy se to stane, pokud je provedena pouze částečná obřízka, nebo plastický výkon pouze rozšiřující předkožku. Pokud mu provednou úplnou předkožku, tj. zkrácení, aby byl celý žalud trvale odkrytý, tak to nastat nemůže. Když jde hoch na operaci, volil bych asi tuto možnost. Částečné krytí mi nepřijde moc výhodné, penis i klidu trošku mění velikost, při tom se pod předkožku někdy dostanou chlupy. Muži to pak stejně často řeší tak, že si tuto zkrácenou předkožku stáhnou dozadu. Taky po operaci částečné zkrácené předkožky přetahování docela bolí, při úplném odkrytí žaludu se toto nemusí řešit.
2. 3. 2010 15:28:29
So synom som absolvovala chirurgicky zakrok ked mal 2,5 roka bolo to uvolneie predkozky -ziadna obriezka ,po zakroku sme pretahovali s pomocou masticky tak vsetko bolo ok.Casom sa to sy\ncekovi prestalo pacit tak si to nenechal robit ,robil pritom sceny..tak sme to na chvilku prestali pretahovat a to sme nemali lebo predkozka opat ako keby zrastla a opat mu nejde pretiahnut..bola som aj u Dr. a ten sa cudoval,ze ani nieje vidno ,ze sme na zakroku boli tak nas caka este raz nakolko sa stalo,ze pipik sa mu aj zapalil a mal pod kozou hnis ...
2. 3. 2010 16:43:11
Je to škoda, že jste synovi předkožku pravidelně nepřetahovali, ale děti je někdy těžké zvládnout. V 5 letech si stahování nebude chtít nechat ještě víc. Může to sice dělat sám, ale možná bude problém ho kontrolovat později. Asi z tohoto důvodu bych volil obřízku, ušetříte tím nervy sobě a synovi možná trápení. Vysvětlete doktorovi i výchovný problém, že syn dělá tyto potíže. Na obřízku je zcela ideální věk, hojí se to rychle a předejde se tam možným komplikacím i scénám. Nakonec dost mladých mužů si dává dělat obřízku jen proto, že to je IN.
5. 3. 2010 6:53:48
Můj synovec byl na tzv.částečné obřízce ve 4 letech,ale problémy s předkožkou to nevyřešilo.Přetahování dělalo problémy a přirůstala mu též jak píšete.Určitě jediným vhodným řešením je obřízka celková,kdy odstraní předkožku celou tak jak to mému synovci napodruhé udělali a bylo po problému.Zákrok podstoupil mezi 5-6 rokem.Tvůj syn má fakt akorát na tento zákrok ideální věk a ničeho se bát nemusíte.Přeji hodně zdaru a napiš někdy jak Vám to dopadlo.Lenka

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí