9088  6. 3. 2010 14:54:15 - Huclová Miroslava

Nedocházení k ovulaci!

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat, je mi 26 let, od 18 let do 25let jsem brala antikoncepci (Triminulet), poté jsme se s přítelem rozhodli pořídit si miminko, ale stále se nedařilo a gynekolog mi zjistil,ž e u mě nedochází k ovulaci. Začal mě léčit, 5-10 den cyklu jsem užívala Clostylbegit a 16-24 den Utrogestan po dobu dvou měsíců. Do jiného stavu jsme nepřišla a lékař řekl, že nemá cenu v léčbě pokračovat. Doporučil vyšetření partnera, partner souhlasí, ale ještě vyšetření neproběhlo. A já se Vás chtěla zeptat, čím je způsobena nepřítomnost ovulace a zda se to ani po užívání léků nesrovná bez jejich užívání? A jaké možnosti nám v tomto případě zbývají? Zda jen umělé oplodnění? A co se týče umělého oplodnění, musí se po zákroku zůstat nějaký čas doma? Popřípadě jak dlouho? Byla bych ráda, kdyby jste dotaz nezveřejňovali a odepsali na můj email. Děkuji a na shledanou

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Obvykle za to že k ovulaci nedochází je důvodem nedostatečné hormonální regulaci. To znamená, že tělo nedokáže vyprodukovat tolik hormonů, aby vaječníky dostali impulz k tomu, aby ve folikulu dozrálo vajíčko a uvolnilo se (ovulace). Bez léčby to bohužel nepůjde! Není důvod k tomu, aby jste po umělém oplodnění zůstávala doma. Pokud jste raz dotaz napsala, tak je v naší poradně a je dostupný pro všechny. Jedině zmažu vaši e-mailovú adresu.

Komentáře uživatelů ...

7. 3. 2010 8:22:30
Ahoj, nehnevaj sa, že reagujem na tvoj dotaz, ale prešla som podobným, preto mi to nedá. Tiež u mňa po vysadení HAK nedochádzalo k ovulácii a trvalo 4 roky, kým som otehotnela. To som mala za sebou kopu liečby a všetkých vyšetrení, vrátane prefukov a laparoskopii.Otehotnela som po trištvrte roku po laparoskopii, úplne prirodzene, bez návštev u lekára. Aj tak si ale myslím, že po dvoch mesiacoch liečby, by tvoj lekár nemal prestávať, no mala by si prejsť k špecialistovi. A k tej druhej otázke: poznám baby, ktoré boli na umelom oplodnení, často sa im to podarilo až na druhý pokus, ale to doslova preležali v posteli tých najdôležitejších 4-6 dní po vložení embryí do maternice.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk