9202  10. 3. 2010 0:06:21

Potíže s menstruací a cyklem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím by mohly být způsobené mé problémy. Loni v létě mi začala hormonální dysfunkce,kdy byla zjištěna po dlouhém krvácení vysoká sliznice (a diagnoza cystická dysplazie). Tu mi odstranili kyretáží a byla mi nasazena na 3 měsíce Provera 5mg. V prosinci jsem hormony po domluvě přestala užívat, ale následně v lednu se situace zopakovala. Cyklus tak vlastně normálně nenaběhl. Po Agolutinu jsem se vyšší sliznice zbavila, nicméně v únoru se měsíčky opět nedostavily a po kontrole dnes naopak bylo zjištěno, že sliznice má jen něco přes 5 mm po 5 týdnech. A to mi byl i udělán komplexní hormonální profil, který vyšel v pořádku. Tak nevím, čím to vše je. Další hormony mi lékařka nenapsala a chce, abych šla znovu na kyretáž spojenou s hysteroskopií. Prý to možná stav osvětlí. Už jsem z toho dost špatná. Můžete mi říci svůj názor? Děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Chápu vaši pocity, ale někdy po kyretáži se stane, že vemou víc ze sliznice, takže pak organizmu trvá dýl, když se to vše opět obnoví. Takže důležíté pro vás je, že hormóny máte v pořádku a že se to brzo srovná. Pokud opět menzes mešká je nutné dostat opět injekci na vyvolání.

Komentáře uživatelů ...

21. 4. 2010 18:25:36
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,měla jsem vždycky problémy s prvidelnou menstruací,antikoncepci jsem brala,ale před několika roky jsem jí musela vysadit kvůli zdravotním problémům,od té doby ji mám zase nepravidelnou,chodila jsem třičtvrtě roku na injekce,pak jsem ji neměla tak půl roku,po půl roce jsem ji dostala,další měsíc čtyři dny dříve a pak už po třetí obtýden a začátek ve stejný den,myslím,že se jen čistím po těch několika měsících,gynekologa navštěvuji,ale teď mám strach co mi řekne i když mě vůbec nic nebolí.Můžete mi říct co může dít?Děkuji.
Kacenka [Porodní asistentka]
21. 4. 2010 21:11:28
Toto je najlepšie riešiť priamo s lekárom, cez internet to bohužiaľ nevyriešime. Potrebovala by som sa na mnoho vecí opýtať, a urobiť vyšetrenia a počkať na výsledky, takže rovno vyhľadajte lekárku. Verím, že na nejaké riešenie prídete.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky