9230  10. 3. 2010 20:43:37

Semenníky oddelené od tela pri úraze

Dobrý večer, ak by sa mi nejakým spôsobom alebbo pri dopravnej nehode oddelili semenníky od tela, dajú sa prišiť? dajú sa vôbec semenníky transplantovať? Ak by som stratil semenníky môže sa muž niekedy vzrušiť?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bez semenníkov sa muž dokáže vzrušiť, pretože nemajú na to vplyv. Stráca ale plodnosť, nebude môcť mať deti ak si predtým nenechá odobrať a zmraziť spermie. Stoporenie je otázkou cievneho systému a pokynu z mozgu. O transplantácii som nepočul. Ale pri vazektómii dochádza k prerušeniu semenovodov. A tým k ideálnej antikoncepcii ak už deti sú a ďalšie nechceme. A čítal som o spätnom naviazaní semenovodov. Výsledok ale neviem. (názor z verejnosti, ani ja by som to lepšie nenapísala. O transplantácii som nikdy nepočula ani nečítala, ani som sa veľmi nestretla s tým, že by k tomu vôbec niekedy došlo, takže neviem ako by sa to riešilo. Kačenka)

Komentáře uživatelů ...

10. 3. 2010 23:06:10
Přišít jde i oddělený prst, ruka, noha - nejsou li např. rozdrcené. Penis se občas přišívá, o varlatech jsem to nečetl. Ale asi ano. Transplantace se myslím neprovádí, dotyčný by pak plodil cizí děti, ne svoje. K obnově sexuálního života stačí dávky testosteronu.
11. 3. 2010 13:45:58
a ešte jedna otazka, bez semenikov by došlo k ejakulácii? teda k urobeniu sa? alebo k orgazmu?...ja som videl raz obrazok muža ktory mal dlhy penis a takmer žiadne semeniky teda ten vačok nebolo ani vidno
12. 3. 2010 20:43:02
Myslím, že tu řešíme spíš teoretické a ne skutečné problémy. Ejakulaci tvoří tekutina uvolňovaná prostatou, v ní jsou normálně i spermie z varlat. Pokud dojde k přerušení chámovodů, tj sterilizaci muže, tak je ejakulát jen z této tekutiny. Muž tedy ejakuluje. Kastrovaný muž má různou hladinu testosteronu. Některý je potentní, jiný ne. Potence je snížená, ale v míra se liší u každého. A pokud si takový muž doplnuje hladinu testosteronu, tak pak bude mít i ejakulaci - ale bez spermií.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot