9238  10. 3. 2010 23:56:27

Streptokok B a poševní mikroflóra

Dobrý den, žiji v Anglii a prodělala jsem bolestivý zánět v pochvě, na pohotovosti mi dali tabletky Metronidazole 200mg , kojím 7 měsíční dcerku. V době, kdy jsem brala antibiotika mi má lékařka provedla stěr a z výsledků vyšel Streptokok B. Léky mi výborně zabraly a bolest rychle ustoupila i výtok. Hned jsem však dostala menstruaci, takže ještě nevím, jaké to bude s výtoky, až mi skončí. Lékařka mi sdělila, že se tento bacil neléčí, představuje riziko jen pro těhotné kvůli přenosu na dítě při porodu. Antibiotika mi nedoporučovala, ale pokud bych na nich trvala, může mi je napsat. Jsem z toho trochu vystrašená, nevím, jak postupovat a co můj manžel, může se nakazit? Také kojím a nevím, jestli by nám napr. penicilin víc neuškodil než pomohl. Tento bacil prý přechází z trávícího traktu a má jej spousta žen. Poraďte mi prosím, jak byste postupoval Vy při léčbě. Tady v Anglii doporučuji na posílení přirozené poševní flory zavádět do pochvy lyžičku pravého živého jogurtu, může mi to pomoci i v mém případě?
Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Je to úplně zbytečné, prostě se to neléčí a obvykle když si pac, léčbu vyžádá, tak vlivem antibiotik se pak rozvine mykotická infekce a pak ještě nastanou skutečné problémy. Nemáte být z čeho vystrašená, Jestli jí tu baktérií tam jednou máte, tak se stává součástí přirozené poševní mikroflóry a léčit se nemusíte. Ten jogurt radši sneste a kupte si lactobacil tobolky a ty polykejte. Ty vám zabezpečí obnovení přirozené poševní obranyschopnosti.

Komentáře uživatelů ...

13. 3. 2010 19:20:15
Jeste bych chtela neco pridat. Mela bych ted dodrzovat striktnejsi hygienu ? Desinfikuji po sobe pri menses toal. prkynko po kazdem mem pouziti. A dokdy je vlastne kojenec v ohrozeni, jen pri porodu a pak uz ziskava postupne odolnost? Zajima me to kvuli mym malym detem, hlavne te 7 mesicni dcery, kterou kojim. Mohla by se timto bacilem nakazit nejakym zpusobem ode mne , napr. kdyz se mi bacil dostane nejakym zpusobem na prsa? Moc dekuji.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky