9523  19. 3. 2010 23:16:45

Hygiena u dcery, když je s otcem

Dobrý večer, měla bych prosím dotaz: žiji s 6.letou dcerou sama, její otec jí má 1 krát za 14 dní. Již dříve jsem s ním řešila hygienu, když měl dceru, nekoupe jí, nepřevléká spodní prádlo. Tohle se opakovalo několikrát. Žádná sociální pracovnice mi s tímhle nedokáže pomoci. Naposledy ji měl od soboty rána do neděle večer, nebyla vykoupaná, byla celý den a půl ve stejném, značně špinavém spodním prádle (i od stolice). Následný den měla svědění a zčervenání. Je možné, aby tohle proběhlo tak rychle, na sociálce se mi vysmály, že to nemůže mít z nevykoupání a den a půl stejného spodního prádla, které měla na sobě, kdy mi ji otec vrátil. Děkuji Vám.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak asi paní na sociálce nevědí, že jestli tam byly i stopy ze stolice, tak v konečníku žijí baktérie, které když se dostanou do pochvy alebo jejího okolí, vlhko a teplo udělá své a zánět je na světě. Dcera je už dost velká, aby se věděla sama jako tak umýt a vyměnit si spodní prádlo. Učte jí to doma a při koupání jí jenom sledujte a když udělá něco špatně tak jí opravte a pak se můžete spolehnout, že tak bude dělat i když bude s otcem, když s ním se o tom nedokážete domluvit.

Komentáře uživatelů ...

20. 3. 2010 6:56:28
Či to to možné jednoducho to tiež vyskúšajte. Viem nedá vám to je to dieťa a vy takýto stav nemáte rada, ale inak na to neprídete či sa to môže stať. Každý človek je individuálny a tak má napr. niekto prádlo špinavé už po troch hodinách niekto po troch dňoch. Je možné, že i dcérka sa po stolici zle utrie. Proste veľmi citlivo ( aby si to skoro nevšimla )- pre dcérku tieto veci prekontrolujte.
20. 3. 2010 20:28:54
Děkuji..Dcera je na hygienu tohoto způsobu zvyklá.,jenže,když je u otce.,má sebou vždy dostatek čistého prádla i na noc.,ale myslím,že je to povinnost i otce.jenže ten jí nepřevléká a ni neokoupe.,tudíž ani jí to čistéprádlo nevymění. Ale nikoho tato situace nezajímá.,vždyt si myslím,že v prvé řadě jde o zdraví dítěte.A ne o pohodlnost otce.
Kacenka [Porodní asistentka]
20. 3. 2010 20:42:51
Samozrejme, že by sa mal aj on postarať, ale keď toho akosi neviem síce z akých príčin, nedokáže, tak dieťa naučte, tak že si aspoň kalhoty sama vymení.
21. 3. 2010 15:04:07
Ak vám ide o dcéru a nie boj s otcom Kačenka má pravdu. Keď pôjde k otcovi a máte pochybnosti či to dcéra zvládne sama , napíšte jej to čo kedy má robiť. Je to predsa len dieťa a môže pre iné zabudnúť na tieto veci. Hanba to nie je. Možná si i otec uvedomí, že na tieto veci pozabudol. Spokojná budete vy, dcéra čistá, otec poučený.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí