9642  23. 3. 2010 19:04:02

Je to varikokéla?

Dobrý den, pod levým varletem mám takový jakoby chuchval žil, je to odchýleno do varlete, vypadá to jako kdyby se to odchýlilo od sten varlete a teď to leží pod ním na dotyk to neboli je to měkké a na straně varlete také. Je to takové měkké a dá se s tím hýbat. Nebolí to nic, jen to nevypadá hezky, varlata mám občas zarudlá, ale žádné problémy nemám. Na druhem varleti to mám trošku také, ale ne tolik. Podle toho co jsem četl, tak by to měla být varikokéla, ale mám už to asi tak 2 roky a ještě jsem s tím nebyl u doktora, protože mě k tomu nedohnali bolesti, ale teď mám strach že to asi bude ve vážnějším stavu. Nevím co by to prosím mohlo nebo číim by to mohlo být? Mám strach.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
I když nemáte zatím žádné problémy, kontrolu a tedy vyšetření u lékaře jenom doporučuji. On má právo po vyšetření rozhodnout jestli to má čas, nebo by bylo vhodné to adekvátně řešit. Takže jestli se vám chce nebo ne, tak na vyšetření by jste měl jít. příčinou vzniku varikokély je v podstatě rozšíření cév. V rozšířených cévách přestávají fungovat chlopně a krev se vrací do šourku, kde dělá nedobré věci. A to se musí operačně opravit, aby to nenarušilo vaši výživu a cévní zásobení semeníků.

Komentáře uživatelů ...

24. 3. 2010 18:06:30
Těžko takto povědět, fotka by napověděla více, já mám čerstvě po operaci varikokély. pokud chceš tak pošli foto na kolda5@seznam.cz. Pokud nemáš žádné problémy, tak je operace na zvážení, důležitý je i věk. Pokud si mladý tak se operace doporučuje i když Tě nic nebolí (můj případ), pokud neplánuješ dítě, tak na operaci nemusíš jít, pokud netrpíš bolestmi. Jinak varikokéla má vliv na sníženou plodnost..Klidně se ptej..
6. 4. 2010 22:44:17
ja som bol na operacii varikokely 2x...ak sa chces nieco spytat, tak sa kludne ozvi maledivy21@azet.sk
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 4. 2010 15:17:12
Buďte opatrný s kým si budete písať a fotky rozhodne nikomu neposielajte.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot