9658  24. 3. 2010 7:03:41

Může být toto vřed Syfilisu?

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi objevil z ničeho nic červený flíček na penisu připomínající beďar, postupně vystupoval na povrch, asi jako štípnutí komárem, tato bulka byla tvrdší, ne však chrupavčitá, a poté při zmáčknutí praskl a dále z něj při zmáčknutí vytéká "klasický" beďarovitý hnis. Po "otevření - prasknutí" je měkkého, tkáňovitého charakteru. Vždy přes den je v klidu, večer lehce zarudne, pak jde vymáčknout a poté téměř vymizí. V podstatě skoro jako beďar. Mízní uzliny mám zatím bez změn v klidu. Nicméně samozřejmě mám strach, že se nejedná o beďar ale vřed Syfilisu. Můžete mi prosím při pohledu na foto ve vysokém rozlišení posoudit, zda je či není to Syfilis?

Může  být toto vřed Syfilisu?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Na vřed syfilidu se to vůbec nepodobá. Vředy syfilidu vypadá takhle: http://www.pohlavne-choroby.eu/article/87/priznaky-syfilisu.aspx Beďary můžou klidně vznikat kdekoliv na těla, takže nejsou výnimkou ani pohlavní orgány. Pokud to do týdne zmizí, tak si dělat starosti nemusíte, pokud ale by se stav zhoršil, nebo by se začali objevovat další, tak vyhledejte lékaře/urologa. Doporučuji si to už nemačkat, protože se vám to může jenom zanítit, co asi zanícené již máte.

Komentáře uživatelů ...

24. 3. 2010 7:38:57
Takéto niečo sa urobí aj mne, zhruba tak raz za 9 mesiacov. Pred mesiacom mi robili krvné testy a kompletný obraz mojho tela, vrátane testu na drogy, no proste všetko. Nezistili mi nič, takze tvoje obavy zo syfilisu sú myslím na nesprávnom mieste. Podľa mňa je to iba beďar. Ale počkáme si na vyjadrenie Kačenky, tiež ma to zaujíma.
24. 3. 2010 9:00:11
Dobrý den mam naprosto stejný broblém jen s tím že jsem toho "beďara" našel včera nebolí jen je zarudlí a ješte mám dotaz co jsou ty bílé fličky okolo taky je mám už pár urcitě přes 10 měsicu zmizí nebo co to je??
24. 3. 2010 9:08:30
No akorat s rozdílem že mě ještě nepraskl
24. 3. 2010 9:09:27
No nevím co u tebe, ale u mě ty bílé flíčky jsou podkožní mazové žlázy... Mám je "odjakživa"...
24. 3. 2010 10:29:44
Vypadají naprosto stejně tak to je mam asi taky a ten zarudli pupinek me děsi kdyby prasknul asi by vypadal stejne jak tvuj
13. 1. 2011 21:58:14
Vred syfilisu neni len jeden druh je niekolko stovak vredou syfilisu od uplne slabych po nechutne hnisavych ... radsej by som s tym sla... a to neni podkozny mazovy fliacik to je ine...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot