9755  27. 3. 2010 6:57:10

Obřízka po 1.roce

Chtěla jsem se zeptat, zda mohou chlapci absolvovat obřízku celé předkožky hned po 1.roce věku. Kamarádka má 16 měsíčního chlapečka a když jsem ho viděla poprvé při
koupání měl pindíka malinkého, bez předkožky, koukala mu jen
obnažená hlavička žaludu. Nikdy o tom nemluvila, že by s malým byla na obřízce.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
A proč to chcete udělat. Pokud není problém s předkožkou tak se to dělat vůbec nemusí.

Komentáře uživatelů ...

27. 3. 2010 8:24:35
Obriezka nie je povinná. Zákrok sa robí len pri indikovaných diagnózach, prípadne z náboženských dôvodov. Ak u vášho synčeka nemáte závažný dôvod pre ňu radšej ju nerobte. U toho chlapčeka podľa toho čo popisuje obriezka bola vykonaná. Ale nakoniec sa kľudne spýtajte kamarátky, veď sa chcete len poradiť o zdraví dieťaťa.r.
27. 3. 2010 14:11:20
Vím,že obřízka není povinná,ale jak jsem psala má celý žalud obnažený,a nemá žádnou předkožku.Zda měl zdravotní problémy nevím,připadalo mi divné se na to ptát,když sama o tom nezmínila,ale jsem na 90% přesvědčená,že obřezaný je.
28. 3. 2010 20:16:47
Chlapci můžou absolvovat obřízku kdykoli, už jako novorozenci. To je praxe v judaismu, i v USA se obřízka provádí rutinně krátce po narození. Někdy je ale předkožka krátká a od narození je žalud celý odkrytý. Je i možné, že syn kamarádky měl jen předkožku stáhnutou. U části chlapců to jde dřív i než v jednom roce, bez jakýchkoli problémů. Stahování předkožky na mytí je prospěšné. Pokud kamarádka nechává synovi předkožku trvale staženou, tak zde jsou určitá rizika a obecně to nelze doporučit. Předkožku staženou dozadu poznat nemusíte, zvl. je-li kratší. Klidně se kamarádky zeptejte.
28. 3. 2010 20:48:31
Nevím zda to není trapné se na to zeptat,ale kdyby měl předkožku staženou to to by ji měl ohrnutou za žaludem a to nemá.Určitě mu s tím museli něco operativně udělat má žalud pindíka zcela obnažený.
28. 3. 2010 20:53:17
Někdy je dosti těžké poznat, jestli muž či chlapce má jen předkožku staženou dozadu nebo je obřezán. Někdy to je zřejmé - límeček z předkožky za žaludem (může být i u volnější obřízky) nebo naopak viditelná jizvy a vyříznutá uzdička. Má-li ale muž či chlapec kratší předkožku a tu má trvale za žaludem, tak se to těžko odliší od volnější obřízky (v židovské obřízce kus předkožky je, arabská je radikálnější).
28. 3. 2010 20:57:12
Psali jsme zároveň - není to tak, kdyby měl chlapec předkožku staženou, nemusí se Vám jevit jako takový límeček za žaludem. To je u každého muže trošku jinak, záleží na délce předkožky, délce uzdičky. Trapné to určitě není.
28. 3. 2010 21:07:17
Dobře,ale,že by se narodil bez předkožky tomu nevěřím a mohu říct jen to,že jsem třeba u sestry viděla,když měl její chlapeček předkožku přetaženou,tady prostě u tohoto chlapečka předkožka není.
28. 3. 2010 21:23:03
Já vám rozumím, co chcete říct. Ale u každého muže i chlapce to je trošku jinak. Někdy je patrná předkožka stažená za žaludem, jindy se to těžko odliší od obřízky, zvl. méně radikálně provedené. A někteří chlapci se narodí s velmi krátkou či chybějící předkožkou, tj. žalud je zcela obnažený. To není žádný problém, problémem jsou hypospadie (tam bývá typicky předkožka kratší a žalud odkrytý).
28. 3. 2010 21:32:00
Já vím,že někdy jak píšete může být předkožka kratší,pak je jasné,že může být přetažená za žaludem a není to ani poznat. To,že by se kluk narodil bez předkožky slyším prvně,jeho penis je vlastně jen holý žalud,který mu kouká mu kouká z pobříšu ven,ale je mi už teď jasné,že to má napořád,není nic co by ho zakrylo,proto si myslím,že určitě obřezán byl.
28. 3. 2010 21:38:15
Jasně,vím,že někteří chlapci mohou mít krátkou předkožku,tak se snadno přetáhne a skoro to není poznat.To,že by se kluk narodil bez předkožky jsem ještě neslyšela.Ale u tohoto chlapečka to vypadá tak,že mu kouká z podbříšku jen obnažený žalud a není co by ho zakrylo.To bude mít tak navždy.Proto jsem přesvědčena,že obřezán byl.
28. 3. 2010 21:42:26
Spíš ten malý penis je zanořený v tukovém poštáři v podbřišku. To se hůř pozná, kdyby předkožka za žaludem byla. U takto malých dětí, zvl. je-li penis menší, tak to je těžko rozpoznatelné. Předkožka bývá někdy kratší, někdy i tak, že vlastně chybí - žalud je zcela odkrytý. Ale ničemu to nevadí. Problémem jsou spíš příliš dlouhé předkožky a předkožky zúžené. Vám připadá odkrytý žalud jako nějaký problém? Nemalé procento mužů (neobřezaných) chodí s trvale odhaleným žaludem, to je normální situace. Neobvyklé to je pouze u takhle malých dětí.
28. 3. 2010 21:45:13
Trošku by mi nebyl jasný motiv k obřízce. O náboženských důvodech byste patrně věděla (židé, islám), nebo jde o kulturní zvyklost (USA). Obřízka ze zdravotních důvodů se provádí zpravidla později. Takto brzo jen výjimečně, např. je nutné provést katetrizaci močového měchýře a předkožka nejde uvolnit mastí, je velmi zúžená.
28. 3. 2010 21:49:25
Tak u dospělých mužů je to běžné a normální,že to nosí přetažené,což vidím i ve společné sauně kam chodím.Ale u takle malinkého chlapečka je to fakt neobvyklé,ale určitě to pro hygienu prospěšné je.Já to viděla u takle malého klučíka poprvé i když jsem četla,že v některých zemích se to dělá obřízka téměř všem hned po narození
28. 3. 2010 21:54:26
Pro hygienu je určitě nejlepší trvale odkrytý žalud. Esteticky, z hlediska jak se to líbí ženám, to taky myslím nevadí. Fakt je, že si toho taky všimnu, když třeba 3 letý chlapce pobíhá s odhaleným žaludem, obvyklé to v našich končinách není.
28. 3. 2010 22:09:40
Určitě souhlasím s tím,že pro hygienu je nejlepší trvale odkrytyý žalud,myslím si,že ženám se to také víc líbí,ale to už je věc názoru.Obvyklé to u nás není,aby malí chlapci měli odhalený nebo obřezaný penis a u tohoto chlapečka mi to připadalo trochu divné,protože na to nejsme zvyklý.Moje starší sestra to malému také pravidelně a postupně přetahovala při koupání a ve 4.roce mu to krásně drželo přetažené.Vím,že většina malých chlapců to má schované v předkožce,často jsem si všimla,že si za tenkoneček tahají,ale to je asi běžné
28. 3. 2010 22:22:14
Sestra nechává synovi trvale přetaženou předkožku? Četl jsem, že to někdy matky dělají, ale je to trošku riskantní. Konec předkožky bývá užší, zvl. u chlapců. Pokud je ovšem kůžička volná, tak proč ne.
29. 3. 2010 6:08:22
Dnes kôli hygiene není nutné nechať stiahnutú predkožku alebo vykonať obriezku. Nežijeme na Sahare. Vodu máme, umývať sa môžeme. A je vhodnejšie nechať žaluď zakrytý v predkožke kôli jeho ochrane proti oderom. Ale to už je vec názoru a zvyku.
29. 3. 2010 13:47:18
Dosti mužů je na tom s hygienou předkožky nevalně, to vědí v nemocnicích obvzláště sestry, když provádí hygienu u starších mužů. Obnažený žalud nevadí, ale určitě nutný není.
29. 3. 2010 16:13:16
Sestra nechávala synovi buď při koupání nebo po koupání na určitou dobu přetaženou předkožku,aby si na to zvykl a hlavně se postupně roztáhla.Zpočátku to sklouzávalo hned zpět a zakrývalo žalud,ale asi ve 3 roce byli na seříznutí uzdičky a pak to bylo bez problému
25. 4. 2010 14:05:36
Ano, mohu potvrdit, že když kluci nosí delší dobu předkožku za žaludem, tak se postupně a přirozeně uvolní a roztáhne. Funguje to i v pubertě. Taky to výborně řeší záněty a začervenání předkožky a žaludu (bez nutnosti používat antibiotika a antimykotika). Nevím, co by měla předkožka chránit? Snad nosíme spodní prádlo. Viděl snad někdo odřený žalud u obřezaného kluka?
26. 4. 2010 16:46:55
Je to určitě lepší hned od malička u chlapců předkožku postupně stahovat až se dosáhne toho,že jde zcela přetáhnout za žalud,také jsem tak u svého syna od malička praktikovala.Pak už si to přetahoval i sám.Pokud by měl problémy v předškolním věku určitě by jsme ho nechali po dohodě s manželem obřezat.Vyřeší to tyto klučičí problémy.Manžel byl také v dětském věku na obřízce.
10. 8. 2010 22:01:46
Mám malého prcka a také jsme byli na obřízce.Má 19 měsíců a prcík malinký to zvládl skvěle.Také se přikláním k tomu,že většina chlapečků má s překožkou problémy.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí