9791  28. 3. 2010 15:22:41

Nedaří se mi otěhotnět

Dobrý den, mám prosbu: s přítelem se snažíme o miminko, ale už to je půl roku a nic, nějako se nám nedaří. Nikdy jsem prášky nebrala, chci se zeptat jestli to nemůže být tím, že po milování se ihned umyji a utřu. Děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak mýt se hned po styku moc rozumné tedy není. Minimálně půl hodiny až hodinu by jste vstávat neměla a mýt bude stačit až ráno pokud se milujete večer například. Podívejte se na dotazy v sekci Neplodnost v naší poradně.

Komentáře uživatelů ...

28. 3. 2010 23:54:15
Pár rad. Vysledujte si dobu ovulace, styk by měl být v tuto dobu. Pro nejlepší šanci oplodnění je lepší styk po 2-3 dnech (kratší doba snižuje množství spermií v ejakulátu, delší abstinence taky není vhodná). Po styku zůstaňtě ležet, nohy pokrčené nahoru, případně polštářek pod pánek - aby ejakulát hned nevytekl. Se sprchováním nepospíchejte, stačí si jen otřít zvenku vyteklý ejakulát. Přítel - neprospívá sauna, těsné oblečení, horká sprcha, notebook na klíně ohřívající varlata. Zkuste dodržovat tyto všeobecně platné zásady, pokud by ani pak nedošlo k oplodnění, konzultujte s lékařem. Většinou je neplodnost záležitostí muže. Vzhledem k snížené plodnosti zejména mužů není obvyklé, že by hned po prvním styku bez antikoncepce došlo k oplodnění. Pokud by k oplodnění nedošlo po roce, navštivte lékaře.
13. 4. 2010 13:28:16
inac mne ten vankus pod panvu a nohy oprete o stenu pomohli otehotniet

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk