9956  2. 4. 2010 15:27:57

Zapomenutí 2 pilulek za sebou?

Dobrý den, zapomněla jsem si vzít ve středu a čtvrtek prášek, dneska je pátek, tzn., že bych musela užít 3 prášky najednou. Tady v diskuzích jsem si ale přečetla, že se doporučuje vzít max. 2, tak jsem si je vzala a ten jeden den jakoby vynechala. V důsledků té chyby se mi ale dostavila během dne mestruace. Do konce platíčka mně zbývají 4 pilulky a tak nevím, jak mám teď pokračovat, jestli je mám dobrat a pak udělat pauzu jako obvykle. Děkuju za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pilulky doberte, účinnost ATK je ale snížená, proto nemějte jinak nechráněný pohlavní styk, ale pokračujte v užívání jako obvykle.

Komentáře uživatelů ...

23. 2. 2011 14:06:53
Dobrý den, mám podobný problém. V pondělí a úterý (večer) jsem si zapomněla vzít pilulku, tedy 2 za sebou. Dnes večer bych si měla vzít další. Dnes v poledne jsem si vzala ty 2, které jsem si zapomněla (za Po a Út). Co s tou večerní? Mám si jí vzít? Do konce platíčka mi zbývá ještě 6 pilulek spolu s tou dnešní. Děkuju za odpověď.
Kacenka [Porodní asistentka]
23. 2. 2011 14:46:36
Zabudnuté tabletky užite s tými, ktoré pripadajú na daný deň. Napríklad ráno užijete tú zabudnutú a večer tú, čo ste mala normálne užiť a na druhý deň to zopakujete. Lieky doberte a urobte si pauzu. 7 dní potom z nového balenia si dávajte pozor a nemajte styk s ejakuláciou do pošvy.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky